Meny Lukk

Lysløypa

Idrettslaget har også en egen lysløype nord for Larkollhallen og Park Lane. Her kan vi tilby 1,2 km med skogsterreng og noe grusvei, som er godt opplyst etter lysets frembrudd, og frem til kl. 23 hver dag. Løypa kan brukes hele året enten man vil gå seg en tur, jogge, stå på ski(om det skulle komme snø…) eller ta en sykkeltur i lett kupert terreng.

Lyset i løypa slår seg automatisk på ved solnedgang og står på frem til kl. 23 hver kveld. Deretter er det mørkt frem til kl. 07.00 – da slås lyset på igjen og er på frem til soloppgang. Når solen står opp før kl. 07 vil ikke lyset tennes.

Nyt en tur i lysløypa!


Prosjekt lysløype – historien om da det igjen ble lys i skogen.

Oppdatering januar 2022:
Idrettslaget har vært på flere befaringer rundt lysløypa, med ressurspersoner som kan si noe om omfanget av jobben som må gjøres. En del av det tekniske utstyret er utdatert og må byttes før det kan settes strøm på nye lamper. Her jobbes det godt av flere for å regne på det som må gjøres. I tillegg kommer innkjøp av ny lamper, rydding av kvist etc.

For å finansiert en oppgradert lysløype har vi søkt Sparebankstiftelsen DNB om et bidrag på 160.000,-. Denne søknaden får vi svar på i løpet av mars 2022 og vi har et håp om at den innvilges. Hele prosjektet er beregnet til å koste drøye 220.000,-. Det betyr at idrettslaget selv også går inn med drøye femti tusen, men vi forsøker å få dekket også dette via lokale sponsorer. I tillegg kommer det en del timer med rydding og sjauing av kvist og kvast.

Noen har allerede sponset oss med midler for å komme i gang. Det setter vi stor pris på. nedenfor lister vi opp de som er med på å bidra til at det igjen blir lys i løypa!

Oppdatering april 2022:
Hurra!! Vi fikk tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DNB og nå blir prosjektet en realitet! Nå har vi finansiering på plass, grunneier har sagt ja til at vi rydder løypa, Elvia og elektrikere er på banen og nye LED-lamper er kjøpt inn!

Så nå starter moroa! Det vi trenger nå er folk som vi hjelpe oss med å rydde kvist, kvast og trær langs løypa, slik at stolpene kommer frem og vi kan montere nye lamper. Og vi starter allerede helgen lørdag 30. april.

Her vil vi trenge folk som kan kutte kvist og kvast og bære dette til en kvistkutter. Vi trenger også folk som kan bruke en motorsag eller en ryddesag og som gjerne kan stille med eget utstyr. Har du en ATV med henger som kan frakte kvist, greiner, trær og liknende, tas det også i mot med takk. Vi ber om at alle som skal bidra sørger for egen sikkerhet og stiller med vernebriller og hørselsvern som et minimum. De som skal operere motorredskap må også ha dertil egnet utstyr som hjelm, støvler, vernebukse etc. Det vil være behov for å jobbe noe i høyden og idrettslaget stiller med lift og kvistkutter.

LIL stiller selvsagt med mat, drikke og forfriskninger gjennom hele helgen.

Om du har mulighet til å bidra setter vi stor pris på det. Send da en melding eller e-post til Knut Olsson (959 12 264) eller Pål Bristol (908 61 425) og fortell når du kan bidra og hva du evt kan stille med av utstyr. Du kan også melde deg på via dette skjemaet: Jeg vil være med på dugnad!

Foreløpig tidsplan for første dugnadshelg:

Lørdag 30. april: 09.00 – 18.00 (Oppmøte på klubbhuset kl. 09)
Søndag 1. mai: 10.00 – 15.00 Om det gjenstår noe stille arbeid(f.eks montering av noen lamper) gjør vi det på søndag siden vi da allerede har lifter på plass, men legger ikke opp til noen ordinær dugnad søndag.

Oppdatering mai 2022:
Endelig – oppgradering av lysløypa er i gang!
Tusen takk til alle som stilte opp på første dugnad og bidro til at vi har kommet så godt i gang. Nå har vi fjernet mye kvist og byttet ut mange 30 år gamle lamper med nye, effektive LED-lamper.
Med et par dugnadslørdager til før høsten kommer, kan vi gå en lys høst i møte. Det blir så bra!

Oppdatering oktober 2022:

Hurra – alle lamper i lysløypa er nå byttet ut med nye energieffektive LED-lamper og vi har prøvekjørt lysene i noen omganger. Det betyr at vi er klare til å sette i drift løypa. Det gjenstår noe kvistrydding, men vi kan allerede nå slå på lyset. Vi kaller derfor inn til offisiell åpning av lysløypa søndag 30. oktober kl. 17.00. Vi møtes nord for Park Lane. Idrettslaget byr på kaffe, saft og vafler – og så blir det rebusløp gjennom lysløypa med premier til alle barn.

Gammel og ny lampe

Økonomiske bidragsytere:

Larkollen Vel10 000,-
Sparebankstiftelsen DNB160 000,-